Charlotte Schouten

docent klassiek gitaar

Op vijfjarige leeftijd begon Charlotte met gitaarlessen aan de muziekschool Amstelveen. Na de middelbare school bezocht ze zowel het ArtEZ als het Amsterdams Conservatorium en rondde haar opleiding af met een HBO bachelor. Ondanks haar dyslexie behoorde Charlotte tussen haar twaalfde en drieëntwintigste tot de topgitaristen van Nederland.  Zo speelde zij in 2000 op het Bath International Guitar Festival, samen met grote namen als Sergio en Odair Assad en Frank Gambale. Door een verkeersongeval kreeg haar carrière een andere wending en koos zij ervoor om muziekles te gaan geven. Inmiddels geeft zij alweer zeventien jaar les.

Het overgrote deel van haar cursisten is dyslectisch of heeft een concentratiestoornis. Verschillenden van hen hebben negatieve ervaringen met muziekles of moesten een drempel over om ermee te beginnen. Voor hen ontwikkelde Charlotte Colourplay Music©.

Met Colourplay Music© richt Charlotte zich op studenten met een grote liefde voor muziek en musiceren, die niet tot hun recht komen in het traditionele schoolse systeem. Haar uitgangspunt bij het lesgeven is, dat elke student zijn eigen persoonlijkheid en leertempo heeft en daarmee ook zijn eigen specifieke behoeften.

Als nevenactiviteit werkt Charlotte als ervaringsdeskundige voor een volwassen groep met ASS.

Yotam Tal

docent elektrisch & bas gitaar

Op zijn achtste begon Yotam met gitaarles. In 2009 behaalde hij zijn Master of Music diploma aan het conservatorium van Amsterdam waarna hij de tech/prog metal band ILLUCINOMA oprichtte. Sinds 2013 is hij bovendien lid van de prestigieuze metal band Textures.

 

Yotam heeft ruime ervaring met arrangeren, band coaching en studio opnames. Zo maakte hij in 2007/2008 deel uit van de Blue Man Group band, een bekende theaterproductie van Joop van de Ende.

Sinds 2004 reist hij met verschillende bands door Europa voor opnames en optredens in zeer uiteenlopende stijlen, zoals rock, jazz, fusion, experimentele en wereld muziek. Naast zijn werk als freelance musicus geeft Yotam les aan de Gitaar Centrum Amstelland.